Баня в Скандинавски стил – комфорт и лукс

Привличащата вниманието комбинация от минимализъм и скандинавска страна е лесна за влюбване. В тази статия ще ви разкажем как да украсите баня в скандинавски стил, създавайки атмосфера на лекота, комфорт и лаконичност.

 

Този стил има следните характерни черти:

– Интериорът е декориран в светли цветове с контрастни включвания; в декорацията има предимно естествени материали.

– Ергономичността и удобството са характерни за мебелите и санитарните изделия.

– В стаята има много естествена светлина и големи отвори за прозорци.

– Дизайнът на банята в скандинавски стил е прост и лек. Декориран с уникален декор и ръчно изработени предмети.

 

Мебелите в интериора на скандинавския тип са максимално функционални, прости и компактни. Помещението често е обзаведено само с най-необходимите елементи: огледало, шкаф и гардероб.

 

Под умивалника е монтирана окачена или подова стойка, закачени са куки по стените и вратите и е поставена стълба за кърпи и халати. В стая с голяма площ можете да оборудвате зона за отдих с пейки или столове, придавайки на атмосферата специален комфорт и спокойствие.

 

Огледалото се счита за задължителен атрибут на баня в скандинавски стил. Такъв декор визуално увеличава пространството и светлината. Подходящи са геометрични продукти в лека дървена рамка, както и осветени огледала, вградени в тоалетката. Голямо огледало в цял ръст ще бъде отличен заместител на липсващ прозорец.

 

В скандинавския стил плотове от естествено масивно дърво изглеждат луксозно, но скъпите конструкции често се заменят с продукти от MDF или ПДЧ, които имитират дърво по качествен начин.

 

Дизайнът на ваната и санитарния фаянс трябва да бъде избран в съответствие със скандинавската посока: подходящи са продукти с правоъгълна, триъгълна и заоблена форма. Вградената душ кабина изглежда много органично, което значително спестява място в банята.

 

За да се запази свободното пространство в стаята, скандинавският стил в дизайна на банята включва използването на монтирани на стената и ъглови мивки за баня, тоалетни и бидета. Смесителите и крановете са изработени от неръждаема стомана, която хармонично допълва естествената атмосфера на помещението.

 

By anonce

Вашият коментар