Дизайнерски съвети за стилна баня в черно-бяло

Баня в черно не оставя никого безразличен: или ви харесва, или не. Ако принадлежите към първата категория и сериозно мислите за баня в черни тонове – разгледайте съветите на дизайнера.

 

Правилно проектираната черна баня изглежда като корица на списание, а неправилно проектираната е точно обратното. За да избегнете грешки, имайте предвид следните точки:

 

– Цветът на въглен прави стаята по-малка. Монохромната тъмна баня визуално ще изглежда още по-малка, така че тази техника се използва само в просторни бани. За малки пространства заложете на акценти в тази цветова схема.

– Тъмните нюанси поглъщат светлината. Ще ви трябва ярко осветление от различни ъгли помислете предварително.

– Черните плочки и мебелите за баня се нуждаят от често почистване. Всякакъв прах, отломки, петна, зацапвания са по-видими, отколкото при леки колеги.

 

Кое покритие ще изглежда най-добре?

 

В интериора на черна баня, не се колебайте да играете не само с цветове, но и текстури. Лъскавите повърхности и огледала за баня разширяват пространството и подобряват осветлението. Естественият камък или неговата имитация ще създаде атмосфера на солидност. Декоративната мазилка ще направи стаята по-топла и по-удобна.

 

Таван. Тъмен лъскав и особено матов таван – само за високи тавани и големи бани. Във всички останали случаи – класическо бяло или необичайно сиво.

 

Под. Разчитайте не само на външния вид, но и на практичността. Мухълът ще се появи под линолеум в условия на висока влажност и ламинатът просто ще набъбне. Най-добрият вариант е плочки или зидария. Грапавостта на черните плочки се смекчава от мек пухкав килим. Поставете изключително матови плочки на пода, той не се плъзга и по-малко се замърсява.

 

Стени. Щастливите собственици на просторни къщи и апартаменти могат да позволят монохромен цвят в интериора на банята. Всички останали ще трябва да търсят алтернатива: 1-2 стени в тъмна сянка, останалите в светла сянка. Вторият вариант е комбинация от 2-3 цвята в декорацията на всички стени. Например, мозайка от малки многоцветни плочки. Когато избирате между лъскава и матова текстура, решете целта. Гланцът увеличава пространството, но върху него се виждат всякакви зацапвания, отпечатъци, замърсявания. При груб материал е точно обратното.

 

Източник: https://vsichko-za-baniata.com/ogledala-za-bania

By anonce

Вашият коментар