Видове декоративни мазилки

Изборът на правилната мазилка за стена е важен поради редица причини. Повредата от вода може да доведе до обезцветяване на мазилката, което е ранен признак за проблем. В допълнение, различните видове мазилки имат различни методи за поставяне и различни цени. Варовите и гипсовите мазилки са два често срещани вида, като и двата предлагат предимства и недостатъци. Варовата мазилка е дишаща и може да предотврати влагата, като същевременно предлага каменно покритие. Идеален е за използване върху сгради, подложени на сурово време.

Гладка повърхност

Ако обмисляте да използвате мазилка като покритие на стени, има няколко неща, които трябва да знаете. Винаги трябва да грундирате повърхността, преди да нанесете мазилката. За да направите това, трябва да използвате подходящ грунд и да го нанесете внимателно, изглаждайки го добре.

Венецианска мазилка

Венецианската мазилка имитира мрамор и се нанася на тънки полупрозрачни слоеве. Тя е изключително качествена, влагоустойчива, въздухопропусклива и ще изглежда перфектно за години напред. След като сте нанесли венецианска мазилка, можете да добавите фиксиращо покритие по избор. Восъчните покрития изглаждат покритието, докато маслените покрития подчертават цветовете и ги правят по-ярки.

Видове мазилки - венецианска

Пясъчна мазилка

Пясъчната мазилка съдържа три части пясък и една и половина части цимент. Тя е зърнеста и създава много ефектен вид. Що се отнася до качеството и, тя също не пропуска влага и замърсявания, почиства се лесно и е много дълготрайна.

Видове мазилка - пясъчна

Структурна мазилка

За един от най-красивите ефекти ни помага структурната мазилка. Тя представлява гранулирана маса и може да съдържа части от кварц, многоцветни гранули, фибро дърво, малки камъчета и още. Точно затова, мазилката създава прекрасен вид и може да преобрази всяко помещение. Стена, декорирана с такава мазилка е устойчива на повреди, дишаща и лесно почистваща се.

Видове мазилка - структурна

Текстурирана мазилка

Един от начините да добавите визуална привлекателност към стените си е чрез нанасяне на текстурирани мазилки за стени. Тази богата и грапава текстура прикрива недостатъците и създава различни видове ефекти, включително и винтидж вид. Освен това, намалява нивата на шум във вашия дом. Въпреки това, е важно да съчетаете правилната текстура с правилния цвят. Правилните цветове ще създадат идеалната атмосфера за вашия дом.

Текстурираните мазилки за стени ви дават почти безкрайни възможности да създадете уникален външен вид на вашия дом. Текстурата може да бъде постигната чрез използване на различен натиск на мистрия и разнообразие от материали. Тези стени често са по-скъпи от стандартния гипсокартон, но те могат да помогнат да направите дома си по-удобен за живеене.

Видове мазилка - текстурирана

Графитна мазилка

Графитната мазилка е изключително интересна и създава ефект на зидария. Тя може да се използва както са интериорни, така и за фасадни решения. Такава мазилка е подходяща също за оформяне на камината, ограда или пътеката в двора така, че да изглежда точно като естествени камъни. Графитната мазилка е екологична, устойчива на влага, има дълъг експлоатационен живот и добра износоустойчивост.

Видове мазилка - графитна

By anonce

Вашият коментар