Съчетаване на цветя в букет

Един от начините да направите красив букет е да използвате допълващи се цветове. Ако смесвате два различни вида цветя, уверете се, че съотношението им е 60:40. Друг начин да създадете красив букет е да добавите текстура, като комбинирате различни видове цветя заедно. Можете да прочетете повече за това в нашата статия.

Каскадни букети

Каскадният букет е съставен от дълги висящи цветя и зеленина. Дължината често варира между 25 и 30 см. Популярната зеленина, която се използва за каскаден букет, е мирта, сребрист градински чай, люляк, спирея, лимонови листа и евкалипт. Можете да използвате всякаква зеленина, която е в сезона.

Друга чудесна възможност за каскаден букет е да използвате акценти като златна пръчица, пшенични стъбла, хмелни лози или гипсофила. Можете също така да добавите дълги панделки, за да допълните зеленината в края. Каскадният букет е идеален за минималистична сватба и за създаване на модерен, съвременен булчински стил.

Допълващи се цветове

Ако създавате букет за любимия човек, помислете за комбиниране на различни цветя с допълващи се цветове. Допълващите се цветове са тези, които се появяват от противоположните страни на цветното колело и взаимно усилват интензивността. Например червеното и зеленото се допълват, докато синьото и жълтото не. Използването на допълващи се цветове във вашия букет ще го направи да изглежда естетически издържан и хармоничен. Прочетете, за да откриете предимствата на съчетаването на допълващи се цветове в цветята.

Една от най-популярните комбинации от допълващи се цветове е монохромна палитра. В монохромна схема един доминиращ цвят е придружен от множество нюанси на този цвят. Тази схема позволява повече разнообразие, относно цветята. Можете да използвате няколко нюанса на синьото и бели цветя като рози. Можете също така да комбинирате бели цветя с по-светли нюанси на синьо и гипсофила.

Добавяне на текстура

Използването на текстурирани елементи може да добави дълбочина към флоралните дизайни, като същевременно осигурява интересен вид. В букет можете да използвате всякакви видове зеленина, като папрати, за да създадете разнообразие от текстури. Ето няколко начина да включите тези елементи във вашите флорални аранжировки. Използвайте комбинация от текстури, за да създадете наистина уникален букет.

Използването на текстури и акценти може да направи вашата флорална композиция да изглежда по-елегантна. Опитайте да включите в аранжировката си листа с различни текстури и форми. Не се страхувайте да смесите листа с различни форми и текстури. Не забравяйте да оформите плавен преход между различни текстури. Създаването на плавен преход от един тип листа към друг може да помогне да направите вашия букет още по-красив.

Разкрасяване на букета

На финала можете да добавите различни неща към аранжировката, за да я направите още по-красива. Например различни скъпоценни камъни или бижута от метал, закрепени на тел или дървена основа, могат да направят букета уникален. Не забравяйте да съчетаете цветово целофана или опаковката, за да не нарушите перфектния вид. И не на последно място, добавете красива панделка и сърдечно надписана картичка.

Източник: https://jardin.bg/product-category/flowers/

By anonce

Вашият коментар