Как да свиря на пънк рок барабани

Пънк рокът е енергичен стил. Всеки музикант, който изпълнява пънк рок, трябва да усети ритъма и енергията на песента, устрема и движението. Барабанистът не е изключение. Идеята, че е лесно да свириш рок и пънк рок на барабани е заблуда.

Пънк рокът не търпи лоша техника. Захватът на клечките, позицията на музиканта, местоположението на инсталацията – всичко трябва да отговаря на стандартите. Обяснението е просто: пънк рокът се свири бързо, а с грешна техника е невъзможно да се свири бързо. Ръцете се уморяват, гърбът боли, тялото не се подчинява. Правилното прилягане гарантира лекота за дълги периоди от време, правилното захващане на пръчката гарантира чисто представяне при бързо темпо. Така че не пренебрегвайте скучната теория и следете внимателно себе си в уроците по барабани  и по време на репетиции.

За да овладеете пънк рока на барабани, трябва да научите основните зачатки. Доведете всеки от тях до автоматизма – за да можете да мислите напред, да разберете кой елемент е подходящ в даден момент. Свирете с метроном, като ускорявате темпото, докато изработвате рудимента, комбинирайте ги, импровизирайте.

За да свирите пънк рок, имате нужда от бърза работа както на ръцете, така и на краката. Научете се да свирите на двойки на бас барабан. Практикувайте техниката на плъзгане, за да пестите енергия, техниката пета-пръст. Техниката на плъзгане помага да се правят двойни и тройни удари, като се движи стъпалото напред и назад със сантиметър, а техниката пета-палец ви позволява да правите двойни удари, редувайки различни мускулни групи. Благодарение на това кракът се уморява по-малко, а барабанистът свири по-дълго. Препоръчваме ви да овладеете и двете техники и да ги използвате.

За да свири пънк рок, барабанистът се нуждае от кардан: двоен педал, който позволява на барабаниста да свири с два крака на бас барабана, да удря по-бързо и по-често.

Разширете хоризонтите си, не се спирайте на своя “любим” стил – и ще се изненадате колко бързо ще станете търсени и интересни сред музикантите.

Източник: prosound.bg

By anonce

Вашият коментар