Много от нещата, които употребяваме в нашето ежедневие, оказват влияние на живота ни. Някои от тях притежаваме именно с тази цел, докато други използваме без да познаваме истинската им стойност. Време е да разберем как обичаните сребърни бижута могат да се окажат нашият най-ценен талисман.

Нашето здраве и благоденствие

Откакто съществуват хората, те непрестанно търсят различни източници на здраве и благоденствие от природата. Минералите, скъпоценните камъни и благородните метали са доказали своите ползи през вековете. Среброто води класацията.

Сребърните бижута се славят не само със своята красота и изящество, но и с редица други ползи. Днешният живот ни изправи пред редица предизвикателства, свързани с инфекциите. Стресът от микроби ни стимулира да търсим все нови и нови методи за борба с грипа и вирусите.

Най-неочакваната помощ в тази насока идва от антимикробните агенти на среброто. Те могат да помогнат не само за повишаване на имунната система, но и за бързото зарастване на различни по вид рани.
Обърнете внимание, колко много от медицинските пособия са изработени от въпросния благороден метал. Това не е случайно. Доказаният ефект на среброто има дълга история. Освен за възпрепятстване на вирусите, металът успешно поддържа кръвоносните съдове еластични. Това не само води до бързо заздравяване на кожата, но повлиява и здравината на костите.

Различни приспособления от сребро или съдържащи част от него, могат да блокират предаването на електронни сигнали от устройства като телефон или компютър. Научното обяснение на тези факти произтича от електрическите свойства на благородния метал. Сребърните йони подпомагат естествената електромагнитна проводимост на организма, като водят до подобрено кръвообращение и добро общо състояние. Отново на тях дължим борбата с инфекциите чрез свързването на положително заредените сребърни йони с отрицателно заредените частици в бактериите.

От благоприятно развитие на организма през борба с вирусите до артрита – среброто не веднъж е доказало своите медицински ползи. Но дори да сте скептично настроени към това, няма как да отречете естетическата страна.

Красота и пак красота

Сребърните бижута са едни от най-тачените и нежни накити на земята. Устойчиви, блестящи и красиви, подходящи за всеки повод и тоалет. Трудно се намират хора, които да устоят на това.

Моделиерите намират все по-креативни решения за създаването на истински шедьоври. А покупката на подобно бижу никога не се оказва напразна. Запазвайки ценността си през времето, сребърното украшение може да радва поколения наред, без да изменя вида си.

By anonce

Вашият коментар