Защо е по-добре да ловим риба в сладководни водоеми?

Както знаете рибите живеят основно на две места – в солени и сладки води. Именно това определя и двата основни вида риболов – морски и такъв, който се практикува в сладководни водоеми. Вторият е широко предпочитан в България и в тази статия ще се опитаме да дадем своите доводи за това. В крайна сметка не осъждаме морския риболов, дори напротив – той има много свои фенове и е прекрасен, но ние вярваме, че е далеч по-добре да идеш на някой, язовир, езеро или река и да хвърлиш въдицата. Ето защо:

Много по-достъпен от транспортна гледна точка

Тук говорим за нещата чисто географски в България. Малцина, които не живеят на морето практикуват морски риболов. Представете си следната ситуация – да живееш в София и да си фен на морския риболов. Ще имаш възможност да се насладиш на хобито си изключително малко време и всеки път когато го правиш ще ти се налага да преминаваш през половината страна със всичките си риболовни принадлежности. На това ние казваме: “Не, благодаря!”.

Много по-разнообразни места за ловене на риба

Въпреки хилядите тонове излят бетон, родното Черноморие все още е много красиво и има приказни места по него. Дори то не може да се мери с разнообразието от язовири, езера и реки, които красивата България има и може да предложи на всеки рибар, който е склонен да пътува, за да ги види. Достатъчно е само да разгледате снимки на някои от родните язовири, за да видите за каква страхотна красота става дума.

Няма досадни туристи

Имаме безкрайно уважение към всички, които харчат парите си по родното Черноморие и подпомагат местната икономика, но понякога за рибарите и туристите по морето е много трудно да съжителстват заедно. Едните искат тишина, а другите са шумни. Вторите искат да се насладят на почивка, а до тях някакъв дядо размята въдици. Разбира се, това не е задължителен сценарий, но такова нещо е почти невъзможно да се случи край някое тихо езеро.

Много по-запазена природа

Споделяме този довод с болка на сърцето, но на много места по нашето черноморие, бетонът е повече от пясъка на плажа. В този смисъл много по-лесно можем да намерим сладководен водоем, който е на място, което е останало недокоснато от алчния стремеж на строителните предприемачи и наистина да се насладим на приказно преживяване сред природата.

Това са нашите доводи защо е по-добре да ловим риба в сладководни водоеми. Съгласни ли сте с нас? Споделете в коментар!

By anonce

Вашият коментар