Лазерна епилация на лице

Преди да решите да направите лазерна епилация на лицето си, важно е да разберете какво да очаквате от процедурата. Може да се почувства като поредица от ужилвания и може да отнеме до час, в зависимост от размера на третираната зона. Както при всяко лечение, лазерната епилация може да остави кожата ви червена, подута или болезнена. Можете да очаквате да изпитате известно зачервяване и подуване след това, но можете да възобновите нормалните си дейности веднага след процедурата.

Странични ефекти от лазерната епилация

Един от потенциалните странични ефекти на лазерната епилация на лице е акнето. Това се случва, когато порите са запушени от мъртви кожни клетки и бактерии. Топлината от лазера унищожава тези вещества. След това бактериите и мъртвите кожни клетки се улавят и образуват пълен с гной балон. Макар и рядко, при някои пациенти се наблюдава промяна в цвета на кожата. Това ще избледнее с времето и ще се върне към оригиналния си цвят.

Друга възможност е образуване на мехури и изгаряния. Това са рядко срещани странични ефекти от лазерната епилация, които не са необичайни, но могат да възникнат след прекомерна употреба. Ако имате кожа с по-тъмен тен, може да получите повече мехури и изгаряния. Ако това се случи, избягвайте да чоплите или драскате областта и се консултирайте с лекар. Винаги се консултирайте с дерматолог, преди да се подложите на лазерна епилация на лицето си.

Цена на лазерна епилация

Цената на лазерната епилация на лицето може да варира значително в зависимост от това къде живеете и коя клиника избирате. Видът на използвания лазер, лекарят и клиниката ще играят роля в крайната цена. Клиниките от висок клас често таксуват повече. Качеството на съоръжението и местоположението обаче в крайна сметка ще повлияят на крайната цена. Имайте предвид, че различните лазерни центрове често предлагат пакетни цени или различни промоции.

Грижа за кожата преди и след процедурата

Има определени инструкции преди и след процедурата, които трябва да следвате. Следвайки ги, вие ще сведете до минимум риска от странични ефекти. Следните са най-важните.

  • Трябва да обръснете зоната преди третирането, за да може лазерът да достигне до космения фоликул.
  • Също така, трябва да избягвате използването на всякакви агресивни ексфолиращи продукти или избелващи кремове за зоната.
  • Трябва да избягвате продължителното излагане на слънце на третираната зона.
  • След лечението приблизително 10-20% от третираните косъмчета ще паднат в рамките на три до четири седмици.
  • Нанасяйте крем с алое вера или друга успокояваща съставка по няколко пъти на ден.
  • В по-тежки случаи, може да прилагате компреси с лед или противовъзпалителни (антибиотични) кремове.

Безопасност на лазерната епилация

Безопасна ли е лазерната епилация на лицето? Да, повечето хора могат да се подложат на процедурата и тя няма дългосрочни рискове за здравето, но могат да се проявят някои от споменатите странични ефекти.

Препоръчително е да тествате процедурата на малка зона от тялото, например ръката, за да установите дали вашата кожа ще направи реакци. И накрая, трябва да се уверите, че служителят, който изпълнява процеурата е правилно обучен и сертифициран.

Преди да започнете лечението, трябва да се консултирате с лекар или козметичен лазерен специалист. Сертифицираният специалист може да предотврати риска от нараняване и увреждане на кожата. Трябва да носите и предпазни очила. Лазерът произвежда светлинни импулси, които могат да бъдат вредни за очите ви. След това се уверете, че изчаквате поне 3 до четири седмици между сесиите.

Бременност и нежелано окосмяване по лицето

Нивата на хормоните в тялото на бременната жена се променят по време на бременност и това означава, че растежът на допълнителни косъмчета е нещо нормално. В този ред на мисли, въпреки, че лазерната епилация е безопасна за плода, не се препоръчват такива процедури за бременни, поради факта, че не е сигурно дали окосмяването е причинено от промяната на хормоните.

By anonce

Вашият коментар