Парфюми

Днес парфюмите и вземането на душ вървят заедно. Това обаче не винаги е било така. Разликите между употребата на парфюми днес и в миналото са много. Ако днес оригиналните парфюми са превърнати в печеливш бизнес за милиони, то в миналото те са имали по-скоро статута на вещ за богаташите.

Днес лесно могат да бъдат намерени качествени маркови парфюми на ниски цени или пък на не толкова ниски. Изобилието от аромати е огромно. Нуждата от парфюми продължава да расте, като голяма част от хората притежават в домовете си повече от един парфюм, като това разнообразие им позволява да подбират най-подходящите според случая аромати. Чрез парфюмите днес можете да изразите себе си, да придадете стил на тялото и кожата си. Оригиналните парфюми ви правят по желани, обаятелни, мистични, нежни или пък дори настъпателни и агресивни.

Нуждата от парфюми и интересът към тях са направили така, че това вече е един много печеливш бизнес, а професионализмът в него е повече от необходимост и изискване. В този бизнес например има парфюмеристи за които можем да кажем само, че минават изключително сериозен тест още в началото на кариерата си. Те трябва да разпознаят всички 250 различни нотки от предоставен им аромат.

Ако днес бизнесът и интересът вървят ръка за ръка, така както парфюмите и банята, то в миналото нещата са стояли по различен начин. В определен период от историята парфюмите са използвани за прикриване на нeприятните миризми. В Европа по време на средновековието аристократите са считали за противопоказно да се къпят. По това време сред тях е битувало мнението, че една баня може да ти струва живота. Поради тази причина те упорито избягвали къпането и го практикували един път на няколко месеца. Тогава парфюмите били използвани само и единствено за да прикриват лошите телесни миризми. От този момент всъщност започва и историята на съвременните дамски парфюми и мъжки парфюми.

By anonce

Вашият коментар