Предимства и недостатъци при закупуване на нова кола

Простият факт, че планирате да закупите нова кола, означава че или сте събрали вече сумата или ще се възползвате от лизинг. В единият случай сте отделяли част от приходите си, за да спестите необходимите пари за автомобила, а в другия ще се наложи всеки месец за пределен период да отделяте сумата за вноските.

Нова кола, нейните предимства и недостатъци

Кой не е заслепен като види нова кола. Истината е, че никой не остава безразличен към нов автомобил, а ако сте мислили да си купите кола, желанието се увеличава още повече.

Но наистина ли е добре да инвестирате парите си в скъп нов автомобил? Нека заедно да разгледаме какви са предимствата и недостатъците.

1. Предимства

  • Гаранцията. Това е страхотна защита срещу всякакъв вид щети, които колата може да има. Именно благодарение на гаранцията и задължителната застраховка „авто каско” ще имате нужната сигурност, че дори и да възникне проблем с автомобила, то той бързо ще бъде решен.
  • Поддръжката. Тъй като е нов автомобил, той няма да има нужда от специална поддръжка а поне до първите 10 000 или 15 000 километра. Освен това в случай, че се наложи ремонт, той ще бъде извършен от професионален сервиз.
  • Технологията. Благодарение на напредъка на технологиите всяка година, ще имате в ръцете си кола, която харчи по-малко и е по-безопасна.

2. Недостатъци

  • Цената. Тъй като е нова кола, стойността на разходите ще бъде доста висока, тъй като трябва да добавите по-скъпа застраховка и по-високи разходи за поддръжка.
  • Ако не следвате докрай препоръките на производителя, може да загубите гаранцията си.

Преди да решите да инвестирате спестяванията си в нова кола е добре да направите подробен анализ на финансовите си средства. Заема за кола или лизинг определено са ангажиращи и трябва да бъдете убедени, че ще се справяте с вноските на време. В противен случай можете да попаднете в неприятната ситуация на нередовен платец, което ще се отрази и в кредитната ви история.

Източник:  presata.com

By anonce

Вашият коментар