Защо да инвестирате в закупуването на употребяван автомобил?

Може да има много предимства да инвестирате в употребяван автомобил вместо в нов. Може да спестите голяма сума, закупувайки кола втора ръка, като може да намерите и някоя уникална по рода си опция. Със сигурност, пазарът е много богат и наситен с различни предложения. Ако обаче обмисляте да закупите употребяван автомобил от частно лице, има няколко неща, които трябва да знаете.

В тази публикация ще ви помогнем малко по пътя на покупко-продажбата с ръководство за това как да закупите употребявана кола. Можете да прочетете за някои от многото предимства на закупуването. Освен това получавате и общ преглед на това, което трябва да знаете, преди да приключите сделката.

Предимства при покупка на употребяван автомобил

Със сигурност, може да спестите значителна сума, закупувайки автомобил втора употреба. Цената на употребяван автомобил винаги е по договаряне – независимо дали го купувате от частен продавач, или дилър.

Като спестите пари от покупката на кола, можете например да си позволите по-голяма кола с много повече допълнителни екстри и високо ниво на комфорт. Следователно инвестицията в употребяван автомобил ви дава по-голям шанс да закупите точно колата, за която сте мечтали. Допълнителното оборудване много рядко завишава цената му.

Голямо предимство на закупуването на употребяван автомобил е, че рядко се налага да плащате повече за употребяван автомобил, дори ако има много допълнителни екстри. Като цяло цената не се повишава значително дори ако има оборудване като теглич, вграден GPS, кожен салон, затъмняване на страничните огледала, подгрев на седалките и други подобни екстри. Това е така, защото цената на употребявана кола почти винаги се определя единствено въз основа на двигател, модел, пробег и годината на производство.

Използваната кола може да ви осигури спокойствие и винаги може да я продадете отново

Закупуването на нов автомобил може често да се превърне в допълнение, което да ви притеснява, когато шофирате. Когато имате чисто нова кола, е напълно нормално да се тревожите и за най-малката драскотина. С употребявана кола често избягвате напълно този тип притеснения, защото вероятно вече има някои следи от употреба.

Освен това употребявана кола, за разлика от новата, може да се продаде бързо и без много загуби, ако по някаква причина ви омръзне или искате да го смените. Ако си купите нова кола обаче, стойността се понижава веднага щом излезе от шоурума и започнете да я използвате.

Необходими процедури, след като закупите автомобил втора ръка

След като вече сте харесали автомобила си, трябва да проверите дали той е с изрядни документи, както и дали няма неплатени данъци или актове, които са свързани с него.

Съветваме ви да изискате и да прегледате налични документи за извършени ремонти по автомобила, както и ви препоръчваме задължително да изискате преглед на автомобила преди финализирането на сделката.

След като вие и продавачът се договорите за цената, продавачът трябва да запише всичко, което сте договорили в договора за покупко-продажба. Никога не плащайте за употребяваната кола предварително, а я платете накрая, когато продавачът ви я предаде заедно с документите.

Разбира се, при употребяван автомобил може да има непредвидени разходи за ремонти, от които новият не би се нуждаел. Но това не бива да ви притеснява. Едно от задължителните неща, които трябва да извършите е смяната на консумативи – масло, маслен и въздушен филтър, ангренажен ремък, водна помпа, накладки. Един от идеалните варианти за смяна на масло е масло 5w 30, като то е подходящо за повечето съвременни леки автомобили и може да се използва при различни климатични условия.

В заключение, може да кажем, че закупуването на автомобил втора употреба е един чудесен начин да седнете зад волана, като не вложите цяло състояние. Първо трябва да установите точно какви са вашите нужди, какви компромиси сте склонни да направите и как ще планирате целия процес по закупуване на автомобил.

 

 

By anonce

Вашият коментар