Бригада кърти, чисти и извозва или “Направи си сам”

Ако сте мечтали да имате свободен изглед от кухнята към всекидневната, премахването на стена може да бъде следващият ви домашен проект. Тази работа изисква известно проучване и внимателно планиране, така че трябва да отделите поне една седмица за подготовката, разрушаването и ремонта.

 

Всичко, което трябва да знаете, за да премахнете вътрешна стена е телефонен номер на бригада, която кърти, чисти и извозва или концепция в 4 стъпки, която ви описваме:

 

Как да съборим стена в 5 стъпки

 

Стъпка 1: Събиране на подходящите материали за работа

Преди да започнете събарянето, уверете се, че разполагате с всички необходими инструменти и оборудване, необходими за премахването на стена.

 

Намерете контейнер за отпадъци

 

Стъпка 2: Подгответе се за събаряне на стената

След като сте събрали всичко необходимо за започване на проекта, е време да се заемете с работата. Следвайте тези стъпки, за да се подготвите за премахването на стената:

 

Покрийте вентилационните отвори, прозорците и други приспособления, за да ги предпазите от отломки.

Създайте преграда с плат или пластмаса между другите помещения, за да ги предпазите от пътуващия прах.

Премахнете всички врати, облицовки и первази с помощта на лост и чук.

Помислете за наемане на контейнер за смет, за да се справите с почистването, тъй като в градските контейнери е забранено изхвърлянето на  строителни отпадъци.

 

 

Стъпка 3: Започнете да събаряте стената

След като сте установили, че стената не е носеща и през нея не минава важна водопроводна или електрическа инсталация, започва забавната част – събарянето.

 

Очертайте с молив зоната, която ще събаряте, ако премахвате само част от стената.

Направете малък стартов отвор в гипсокартона с помощта на чукче.

Отстранете панелите от гипсокартон от пространството между шпилките с помощта на буталния трион.

 

Премахнете гипсокартона от другата страна на стената, след като всички гипсокартонени плоскости са премахнати от първата страна. Останете от същата страна, за да виждате шпилките и да режете точно.

Стъпка 4: Изрязване и отстраняване на шпилките и плочите

Прорежете шпилките в долната част на стената с помощта на циркуляр с постъпателно движение. Помолете някой от доброволците да ви помогне, като държи шпилката на място, докато режете. След като прережете шпилката и пироните, я извадете.

 

Когато всички шпилки са премахнати, ще трябва да отстраните горната и основната плоча. Използвайте лоста за пробиване, за да отстраните първо горната плоча. Помолете помощника си да държи горната плоча на място, за да не падне, и повторете същия процес, за да се отървете от основата.

 

Режете участъците, които можете да отстраните, на големи, единични парчета. И за да си спестите опасността от спъване и почистването по-късно, изнасяйте ги до контейнера за боклук, докато отстранявате всяко парче.

 

 

 

By anonce

Вашият коментар