стъклен протектор за телефони

За защита на повърхността на смартфоните се използват главно два вида покрития:
Защитен филм.
Стъкло.

Всички протектори за телефони се различават по функция, използван материал, метод на приложение, цена. Новото откритие “Течно стъкло” използва нанотехнологии (органични титанови нановлъкна). Различава се с висока цена, просто приложение, но все още малко отзиви за качеството, понеже продукта е сравнително нов. В търговската мрежа може за бъде открит под формата на Нано глас протектори

Нека да разгледаме в детайли, какво може да намерите в магазините или онлайн, така че да подсигурите максимална защита на телефона и да не се налага да посещавате сервиз за смартфони.

Защитен филм

Материал – полимер с дебелина от 0,04 до 0,15 мм. Най-често срещаният бюджетен вариант. Има три вида: лъскав, матов, огледален. Лъскавият филм не изкривява изображението, не се вижда на екрана, но подчертава отпечатъци. Матов – заглушава цвета на картината, предпазва от ивици, отблясъци на светлина. Огледало – замества гланцовия протектор, но променя цветовото изобразяване.

Според метода на фиксиране се разграничават два вида:

  • Залепено с лепкав слой, използвано веднъж;
  • Статични – държани от силиконов слой, многократно използвани.

Основните предимства са ниска цена, невидимост, избор на допълнителни функции (от отпечатъци, отблясъци). Минуси – крехкост, не предпазва при падане, удряне, трудно се залепва сам (понякога се образуват въздушни мехурчета).

Закалено стъкло

Стъклото преминава през процес на закаляване (6-8 часа), обработва се с химични съединения. Крайният продукт се състои от пет слоя:

  • Основата е силиконов слой, приляга плътно, фиксира.
  • Филмът е прозрачен адхезивен слой, който задържа фрагменти в случай на повреда.
  • Закалено стъкло – размери 0,2-0,33 мм.
  • Антибликов слой – разпръсква ярките лъчи.
  • Олеофоб (против мазнини) – отблъсква мазни, водни следи.

Някои покрития съдържат допълнителни слоеве, които увеличават функционалността: частно (антишпионско) покритие – изображението на дисплея се вижда само под прав ъгъл, матово, лъскаво, UV защита, ултрапрозрачно, декоративно (с цветни пръски). За iPhone – с функция 3D Touch.

Разходите са равни на качеството

Това отчасти е вярно, но не трябва постоянно да купувате първокласни протектори за телефони и да търсите само скъпи такива. Защото по-голямата част от информацията е добър маркетинг и нищо повече. Важно е да приемете факта, че всички стъкла се чупят лесно, няма идеално, който да издържи на всякакви условия и въздействия. Качеството на продукта само показва крайната му здравина.

Най-евтините модели стъклени протектори са изработени от трайни полимери, но има и кварцово стъкло. Последната опция се различава по това, че има стандартно втвърдяване. Важно е да се разбере, че тук няма олеофобно покритие и никога няма да има, тъй като това увеличава цената на продукта. Моделът е подходящ само ако имате нужда от проста защита срещу надраскване.

Може би като най-добър баланс между качество и цена се явяват новите нано протектори, които предлагат оптимална защита. Както споменахме в началото на матерала, течния нано протектор е иновативно решение за по-сигурна защита на дисплея на телефона ви.

By anonce

Вашият коментар