Как да пазаруваме безопасно в интернет

Все по-често потребителите се обръщат към интернет, за да купят всичко, от което се нуждаят. Ако сте от тези, които предпочитат онлайн пазаруването, трябва да вземете някои предпазни мерки, за да не станете жертва на измама, когато ги пазарувате в онлайн магазини и плащате поръчките си с дебитната си карта. Ето няколко полезни съвета, за да не попаднете в неприятна ситуация:

  1. Купувайте само от доверени магазини. С тази мярка вие не само гарантирате, че ще получите качествени продукти, които познавате, но е по-малко вероятно да станете жертва на измама, ако платформата принадлежи на марка или магазин с установени мерки за сигурност.
  2. Вместо да използвате дебитна или кредитна карта можете да използвате PayPal, за да извършвате плащанията си онлайн.
  3. Прегледайте страниците, които посещавате. Винаги проверявайте дали уебсайтовете, които посещавате са безопасни. За целта просто трябва да проверите дали началото на неговия URL адрес включва https. На тези страници цялата информация, която се разпространява, е криптирана.
  4. Не вярвайте на всички оферти. Особено когато са периодите с най-големи намаления възникват съмнителни или лъскави оферти, които целят да заразят вашето устройство или просто предлагат фалшиви продукти. За това отново препоръчваме да купувате от доверени магазини и винаги да проверявате сигурността на сайтовете, които посещавате.
  5. Не използвайте отворени или обществени мрежи. Ако трябва да направите покупка в движение, препоръчваме да използвате плана за данни на вашето собствено устройство.

Ако следвате тези съвети, ще избегнете главоболия и възможна загуба на номера на сметки, лични данни или измама с кредитната ви карта.

Разбира се голяма част от онлайн магазините предлагат и плащане, което се извършва директно на куриерите при доставка на поръчката ви. Това със сигурност е много удобен и сигурен начин и няма да имате притеснения, че банковите ви данни ще бъдат „откраднати”.  При всички положения ви съветваме винаги да поръчвате само от сигурни магазини, които са ви познати и знаете, че няма как да бъдете измамени.

Източник: https://bulgaria24.tv/

By anonce

Вашият коментар