pos дисплей велпапе на заден фон

Популярните брандове често използват POS дисплеи от велпапе и картон, като тези в Dimeko, за да популяризират дейността и продуктите си. Картонът е един от най-известните опаковъчни материали. И той и велпапето са изключително издръжливи. Велпапето е леко и здраво, осигуряващо отлична защита за най-разнообразни продукти. Решихме да ви разкажем как така велпапето е станало толкова популярен избор за изработката на стелажи и POS дисплеи.

Какво представлява един POS дисплей от велпапе?

Велпапето е дебел картон, който притежава допълнителен влакнест слой между листовете си. Този допълнителен слой го прави по-здрав и по-предпочитан за опаковане и транспортиране материал. Почти 81% от велпапето може да се рециклира. Картонът се рециклира без значение в какви размери и форми е.

Като цяло кутиите с малки размери се произвеждат от картон, а кутиите с по-големи размери се произвеждат от велпапе. POS дисплеите са големи, стабилни стелажи, които трябва да осигурят достатъчно добро място за продуктите, които ще се поставят върху тях. Заради това, те също най-често се изработват от велпапе, което може да замести дори дървена структура. На магазините този тип дисплеи се изпращат разглобени и на място трябва да се сглобят. Това е много важно, когато става въпрос за стелаж, който ще трябва да държи много продукти.

Велпапето определено е предпочитано и по-долу ще разгледаме защо. То е един от най-често използваните материали в опаковъчната промишленост, тъй като изпълнява пет основни функции:

  • Предпазва продукта от всякакви възможни повреди, които могат да възникнат по време на транспортиране и превозване;
  • Съхранява правилно продукта до момента на продажбата му;
  • Информира, популяризира и определя продукта;
  • Велпапето е икономичен материал;
  • Може да се рециклира.

Комбинацията от материали и устройството на велпапето са основните причини за високата му здравина и устойчивост на удар и смачкване. Както вече споменахме между двата листа картон е поставен среден лист, който е нагънат под формата на хармоника. Неговата зигзагообразна структура придава здравина и опора на двете стени.

Цялото устройство може да бъде изработено от различни видове хартия, като например крафт хартия или друга. Стените са закрепени най-често със силно лепило, за да задържат гофрирания картон посредата. Гофрираният картон е много здрав благодарение на вътрешната си структура, която го прави и добър изолатор.

картон велпапе

Как се създава велпапето?

Процесът на производството му започва с изработването на вътрешното велпапе. Това се прави от голяма машина, специално създадена за тази цел. Картонът се пресова до формата на хармоника. След това външните облицовки се залепват с помощта на много силно лепило.

Двата външни слоя картон, наречени облицовъчни плоскости, понякога се навлажняват, за да се улесни залепването на слоевете. След оформянето им се изсушават и пресоват с помощта на горещи плочи. Последната стъпка е рязането на велпапето на по-малки листи, които да са с различни или пък еднакви размери.

Различни видове велпапе

Понякога велпапето може да бъде изработено двойно или тройно. След външната стена има още една гофрирана хартия и след нея трета стена. Двустенният панел се състои от две гофрирани секции и три слоя картон. Аналогично, тройното велпапе се състои от три гофрирани секции и четири слоя картон. Еднослойните са най-тънки и най-слаби и се използват за изработката на леки и здрави кутии. Най-издръжливите тристенни велпапета имат впечатляваща здравина – могат да издържат до 500 кг, изработени от няколко слоя картон. По този начин се увеличава издръжливостта на материала и той може да послужи за POS дисплей на по-тежки продукти.

Велпапето също е и отличен материал за опаковане – то може да се използва за надеждно закрепване на предмети и за съхранение. Благодарение на лекотата си, лесното му използване и лесното му рязане, то притежава много различни приложения. Няма как да не подчертаем обаче и важността му в рекламният свят, където съставлява голяма част от рекламните кутии, POS дисплеите и кутиите за опаковане.

By swd

Вашият коментар