тунинг части за кола

От край време колата е признак на социален статус. Поради тази, а и ред други причини, за нас е важно тя да изглежда чудесно. Няма две мнения по въпроса, че красивият и поддържан вид на колата изисква време и средства.

Не изисква усилия обаче да полагаме такава грижа, ако те са налице. Със сигурност, най-лесният начин да върнем някогашния блясък на колата си е тунингът. Тази техника е подходяща, както за нови автомобили, така и за малко по-стари. Оригиналните тунинг части са универсалното средство да акцентираме върху хубавата част от автомобила и същевременно да прикрием недостатъците.

Пазарът е богат на възможности по отношение на тунинговането. За навлизащите в дебрите на автомобилите е важно да уточним, че съществуват две важни понятия:

1. Силов тунинг

Това са всички подобрения по окачването, спирачната система, чипове на двигателя и дори понякога подмяната му с по-мощен, добавяне на по-голяма турбина и дори нитро двигател. Всички авточасти за силов тунинг са предназначени за изцеждане и на последната конска сила от автомобила, укрепването в завой, подобряване на спирачния път, втвърдяване на окачването а понякога всички изброено, за създаване на истински чудовища на пътя. С такива автомобили се правят гонки в късните часове на нощта с наддаване, кой ще спечели или организирани състезания на легализирани писти пред много публика, дошла за зрелището. Почти всеки знае, че в България няколко години подред се провеждаше състезание “Тунинг шоу”, където подобни автомобили мереха сили. Наред с тях имаше и всякакви “пипнати возила”, ретро автомобили, огромни джипове, мощна музика от която стомаха ви се обръща и разбира се млади и красиви мажоретки.

2. Оптичен тунинг

Като казахме “пипнати” автомобили имахме предвид, такива в които се чувствате като в космически кораб или минимум последно поколение изтребител. Интериорния и външния тунинг понякога са съпроводени от пълно преобразяване на колата отвътре или отвън. Добавяне на спойлери, въздушни спирачки тип крило, раздувки на калниците, хромирани елементи, огромни алуминиеви джанти, Рекаро салон и спортни седалки, смяна на таблото и добавяне на ЛЕД светлини, нови халогенни тунинг фарове и всичко, каквото се сетите. Подобренията по автомобила могат да са както по неговия интериор, така по екстериора. Всичко е във вашето въображение, стил и разбира се финансови възможности.

видове тунинг

Понякога дори малка промяна по превозното средство може да промени вида му коренно. Без значение от марката и модела на колата, тунинг части се продават в изобилие както във физическите магазини, така и онлайн. Mercedes, Audi, BMW, Honda, Mazda, Ford и много други са само част от марките, за които може да се подберат различни тунинг аксесоари.

Добре известен факт е, че спортните и бързите коли са най-тунингованите открай време. Поради тази или друга причина сред най-търсените са спортните педали. Те са и чудесни подаръци за любителите на високите скорости. Специфичното при тях е, че трябва да вземем под внимание дали колата е с автоматични скорости или с ръчни. През последните години все повече хора избират да си купят тунинг части, които са едновременно практични и придават красив външен вид. В това няма нищо учудващо. Такива са например релсите за таван. Те придават различно излъчване на колата, а и са улеснение за пренасяне на багаж, велосипеди, сърфове и др. Най-често се купуват от семейства с две или повече деца, или от хора с екстремно хоби. Върху тях може да се монтира аутобокс или по-известен като багажника за тавана.

Разбира се с такъв аксесоар няма да направите впечатление на следващия автомобилен събор. Ако искате да впечатлите приятелите си или някое момиче наблегнете на спойлерите, нови тунинг фарове или стопове, спортните педали и рингове, тунинг броните или накройниците за ауспух. Ако боядисате автомобил в агресивни и оригинални цветове или го облепите със спортни стикели, може да сте сигурни че ще впечатлите околните и дори може да получите някой приз за най-красив тунингован автомобил.

тунинг фарове

За щастие, има разнообразни начини да тунинговаме старата ни кола по начин, който да ни радва. Мит е, че тунинг аксесоарите са прекалено скъпи. Често онлайн магазините за авточасти правят големи намаления, които са примамливи дори и ако колата ни вече изглежда перфектно.

By anonce

Вашият коментар