Какви са основните ремонти в дома

Кранове, които не се затварят, казанчета, които текат, тръби, които не се оттичат или запушени сифони са най-честите ВиК ремонти вкъщи. Някои от тези повреди са причинени от дългата употреба, крановете непрекъснато се пускат и затварят, но в други случаи те са резултат от неизвършване на необходимата поддръжка. Запушванията в тръбите или сифона могат да бъдат избегнати, ако поставим решетки в каналите на мивките, ваната и кухненската мивка, за да предотвратим навлизането на отпадъци, които могат да причинят запушване.

Проблемите, свързани с електричеството, представляват друг висок процент от ремонтите по домовете. Неизправностите, свързани с електричеството, варират от прекъсване на захранването поради електрическа повреда до повреди поради претоварване на електрическото табло, които трябва да бъдат ремонтирани от електротехник.

В главата „дребни ремонти” можем да поставим голям брой ремонти и корекции, които трябва да извършваме периодично в къщите, за да ги поддържаме в идеален вид. Боядисването на стените също не е голям ремонт и можем да направим сами.

Смяната на брави и дръжки на врати също могат да подлежат на поправка. При входната врата става въпрос за спешен ремонт, причинен от загуба на ключове или кражба, докато при интериорните врати смяната на дръжки и копчета е по-скоро свързана с износване.

Ако планираме голям основен ремонт, тогава ситуацията ще бъде различна. Често при тези ремонти не можем да се справим с всичко сами и е необходимо да потърсим професионалисти. Ако нямате време да проектирате всичко сами, можете да се обърнете и към интериорен дизайнер.

Колко харчим за ремонт на дома?

Ремонтите, свързани с ВиК инсталациите и монтажа на мебели, изискват по-висок бюджет, макар и без да достигат лимита, който заемат по-сложните реформи, като смяна на пода, боядисване на къщата или електричество. В междинна зона са ремонтите на електрически уреди, когато изискват подмяна на части.

Когато проблемът в къщата е свързан с влага с поява на течове, петна или мухъл по стените и таваните, бюджетът за ремонт може да скочи главоломно в зависимост от произхода на влагата. В тези случаи винаги е необходимо да се обърнем към професионалист, който да ни посъветва кое е най-подходящото  за решаване на проблема, тъй като влагата и мухълът могат да причинят здравословни проблеми на обитателите на къщата.

By anonce

Вашият коментар