пътна помощ

Дали автомобилът ви е нов или пък е купен от друг собственик няма никакво значение, защото повредите са непредвидими и до голяма степен не зависят от нас. Ние можем до известна степен да намалим повредите по автомобила си като правим навременна поддръжка и профилактични ходения в сервиз за проверка и извършване на компютърна автодиагностика.

Случват се и повреди по време на пътуване, към които трябва да се подходи по друг начин. Когато закъсате по пътя и не знаете как да реагирате спрямо проблема по автомобила е хубаво да се обадите на пътна помощ. Екип на компанията ще дойде при вас и ще отстрани всяка една повреда или пък ще ви окаже друга помощ, която е нужна.

Как да обезопасим мястото на случилото се?

Когато се случи така, че закъсате по време на път е изключително важно да обезопасите мястото на случилото се. През деня не е чак толкова опасно, но през нощта може да се случат много лоши неща, ако не обозначите правилно мястото, на което се намирате. Има много начини, по които да сигнализирате за повреда по колата.

На първо място трябва да откриете и поставите светлоотразителения триъгълник на нужното разстояние от автомобила. След това ще трябва да облечете светлоотразителната жилетка, като по този начин ще покажете, че има нещо случило се.

Пускането на късите светлини и аварийните светлини е пожелателно и също помага особено през тъмните часове на денонощието. Не пренебрегвайте сигнализацията, защото това може да ви коства много, дори и живота!

Може ли повредата да бъде отстранена на място?

Повредите по автомобила могат да бъдат всякакви и подхода към поправката трябва да бъде различен. Може да ви се случи повреда, която се поправя на място и това е по-добрият вариант за вас. След като се обадите на пътна помощ и при вас пристигнат специалисти от компанията, то следва да бъде установена повредата и дали тя може да се поправи на момента.

Този тип поправка може да отнеме както малко, така и много време, но е сигурно, че ще продължите пътя си след това. Чакането на доставка за определена част е нещото, което може да забави процеса, но при нужда няма как да се прескочи. Плащането за поправката става след като всичко вече е наред и вие може да продължите напред.

Вариант ли е да бъдем репатрирани?

Ако поправката на повредата не може да стане на място, то вие може да се възползвате от услугата “репатриране на МПС”. Репатрирането става с помощта на репатрак, която е пригоден за изтегляне и качване на автомобили, които да бъдат прекарани от точка А до точка Б.

Вие може да бъдете репатрирани до сервиз на компанията за пътна помощ или пък до сервиз по ваше желание, където колата ви да бъде поправена. Ако колата не може да бъде поправена, то тя може да бъде репатрирана до дома ви или пък дори до място за предаване на бракувани автомобили. Също така може да ви бъде оказана и помощ, свързана с бракуването на автомобила и освобождаването ви от последвала отговорност.

Колко може да ни струва повикването на пътна помощ?

Сумата, която ще трябва да отделите за пътна помощ може да бъде различна при всеки шофьор. Крайната цена зависи от това какво точно е правено по автомобила ви, колко далече сте били при обаждането и колко далече сте били репатрирани.

Обикновено репатрирането започва с цени от 50 лева и за всеки изминат километър се заплаща определена цена. Доставката на част ще бъде таксувана спрямо нейната цена и дали тя е била сменена от страна на специалист от пътна помощ.

Вашият коментар