момиче на лазерна епилация мишници

Модерният начин за трайно обезкосмяване днес е лазерната епилация. Безспорно тя има огромни преимущества пред всички останали методи на обезкосмяване. От Студио за лазерна епилация и козметични процедури – VivianDerma  обаче казват, че много хора изобщо не са запознати как работи този тип епилация и какво да очакват след първата процедура. По-долу ще ви разкажем накратко кога може да очаквате да паднат космите след процедурата и колко процедури ще трябва да направите, за да получите трайни резултати. Нека да започнем от основата на процедурата.

Как се прави лазерна епилация?

Сигурно това е един от най-задаваните въпроси, когато някой проучва този метод на обезкосмяване. Лазерната епилация се извършва чрез лазер, който представлява голяма машина с накрайник. За разлика от малките епилатори и уредите за кола маска, професионалните лазери са големи на размер. Причината е, че технологията е сериозна и машината трябва да има възможност да се наглася на различни дължини на вълната и степени. Само по този начин, един лазер може да се погрижи еднакво добре за премахването на различните типове косми по тялото. Размерите обаче на машината не трябва да ви притесняват, тя е абсолютно безопасна и самата процедура е безболезнена.

По време и след първата процедура лазерна епилация

По време на процедурата, козметикът или дерматологът ще насочва накрайника на машината към избраната от вас зона. Може леко да докосва кожата ви с накрайника. Тоест, лазерната епилация се прави от близко разстояние. Лазерният лъч се абсорбира от пигмента в корена на косъма и го разгражда. Това обаче става бавно. След самата лазерна епилация няма да откриете никаква разлика в коренчетата на космите ви. Те все още ще бъдат там или поне така ще изглеждат. Реално, ще са изгорени. За да паднат обаче, на тялото му е нужно някакво време, като това е най-често период от 10 дни.

Кога падат космите след лазерна епилация?

През този период от десетина дни не трябва да ги издърпвате с кола маска, епилатор или да ги премахвате с ножче. Причината е, че космените фоликули са били унищожени и трябва по естествен начин да паднат. В този период косъмчетата ви могат да пораснат до сантиметър, но това не означава, че лазерната епилация не е свършила работа. Те ще паднат от основата си, така както са пораснали. Ако ги премахнете чрез бръснене, ще стартирате процеса на растеж в космения фоликул и това ще направи лазерната епилация неефективна, заради това не го правете. Колкото и да ви е неприятно, помнете, че е за добро и до няколко дни няма да ги има.

дама преди лазерна епилация

Ако искате да усетите реалния ефект на лазерната епилация, ще ви предизвикаме да направите експеримент. На 9-10 ден, пробвайте да издърпате някое от косъмчетата с пинсета. Ще забележите, не само че няма никаква болка, ами и то пада само, без никакво съпротивление. Това се случва, защото основата му е изгорена от лазера.

През колко време се прави лазерна епилация?

Много хора забелязват как след като са опадали косъмчетата, до 2-3 седмици кожата им е изцяло гладка и след това започват пак да растат. Този процес е абсолютно нормален и е в реда на нещата, докато не се „приучи“ кожата изцяло. На практика, ако след 2-3 седмици започва отново растеж, трябва да повторите процедурата. В най-общият случай, човек се нуждае от 6-8 процедури, за да получи дълготрайни резултати. Под дълготрайни имаме предвид година и повече, след което пак ще е необходимо да направите поддържаща процедура и така до следващата година. Както сами забелязвате, лазерната епилация е траен метод, който обаче има своите специфики. Съществуват и няколко момента, в които човек може да се откаже и да реши, че лазерната епилация не работи, но е важно да не се поддава на тази заблуда.

Студио за лазерна епилация Vivian Derma

Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив

Телефон: 0999 900 096

By swd

Вашият коментар