Изборът на идеалните за вас парфюми е сложен процес, тъй като в съвременната парфюмерия има разнообразие от аромати, нотки и нюанси. За да изберете оригинален парфюм, подчертаващ вашата индивидуалност, трябва да подходите по правилния начин.

По правило в козметичните магазини е обичайно да напръскате малко от парфюма върху специални хартиени ленти, но наистина можете да видите как ароматът се разкрива само като го нанесете върху вашата кожа. Нека видим кои са основните характеристики при избора на мъжки и дамски парфюми.

Как да изберем мъжки парфюми

Като правило изборът на мъжки парфюми до голяма степен зависи от характера на самия мъж, ритъма и стила на неговия живот. Външният вид на съвременния мъж е неговата визитна картичка, важна част от която е парфюма. Стилът на мъжкия аромат е обвързан с гардероба на мъжа и ежедневния му тоалет. Класическият стил диктува класическите нотки в парфюмите. В тези аромати, основата може да бъде представена от дървесни и тамянни нотки, контрастиращи със студени свежи нотки. Мъжкият аромат трябва да бъде устойчив и издръжлив през целия ден.

В света на мъжките аромати, се цени богатството и смелостта на парфюмите, утвърждавайки силния мъжки характер. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че по-леките и деликатни ароматни композиции също намират своите почитатели. Те са много търсени сред мъжете и подчертават желанието на силния пол да изглеждат модерни, добре поддържани и стилни.

Как да изберем дамски парфюми

Никой ежедневен или вечерен гардероб на модерната жена не е завършен без дамски парфюми, подходящи за случая. Изборът на аромат зависи от предпочитанията на жената, нейното настроение и сезона. През пролетно-летния сезон са актуални свежи, плодово-флорални, билкови аромати, а през есента и зимата – пикантни, ориенталски, и по-силно изразени дамски парфюми. На върха на популярността сред нежния пол в момента са унисекс парфюмите с изискана и многостранен нотка.

Днес неустоимата нежност и мекота все още са на мода. Аромати с изискан флорален аромат и екзотичен цитрусов оттенък са много търсени сред съвременните дами. Свежите аромати, които включват флорални и цитрусови плодове, се предпочитат от момичета до 25-30 години. Смята се, че това е възрастта, когато момичето определя дали даден аромат й отива, като се фокусира само върху впечатленията си. Леките нотки изразяват младостта, красотата и енергията.

Унисекс парфюми

Една от най-популярните тенденции в съвременната парфюмерия са унисекс парфюмите, който могат да се носят както от  мъже, така и от жени. Те се съчетават и допълват взаимно, създавайки напълно нова, вълнуваща композиция. По този начин, това може да се превърне в уникален аромат за двойки, където с партньора ви ще може да използвате един и същи парфюм. Или поне да не се притеснявате, като отидете в парфюмерията дали този парфюм, който сте си харесали би паснал само на мъж или само на жена, ако например го купувате като подарък.

 

By anonce

Вашият коментар