Предимства на битумните керемиди за вашия покрив

Битумните керемиди продължават да са популярни поради многото предимства на този материал.

Ако правите нов покрив или сменяте покритието на съществуващия покрив със сигурност ще проверите кой е най-оптималният вариант. Не забравяйте обаче, че битовите керемиди остават най-широко използваният покривен материал във времето поради многобройните си предимства.

Отлична цена

Битумните керемиди предлагат най-доброто съотношение цена-качество.Еволюцията на битумните керемиди по-специално позволява използването на фибростъкло вместо филц в укрепващия слой на керемидите, което ги прави още по-стабилни и издръжливи. Със своите предимства, енергийна ефективност и гарантирана производителност те не отстъпват по нищо на други по-скъпи покрития на пазара.

Висока популярност

Голямата популярност на битумните керемиди означава, че те са широко достъпни за всички. Вече има различни видове, които отговарят на всякакви нужди, както и различни форми и текстури в широка гама от цветове и нюанси, които отговарят на всички вкусове или естетически предпочитания.

Лесно поставяне

Всеки майстор на покриви ще ви каже, че полагането на битумни керемиди е лесно, бързо и безопасно. Тъй като продуктът съществува от повече от век, техниките за монтаж също са се развили до съвършенство. Професионалистите в областта на покривните конструкции ги използват често и по този начин придобиват голям опит през годините работа, което прави монтажа още по-лесен.

Конструкцията им със слой самозалепваща се лента и лента за забиване на гвоздеи позволява стабилно залепване на керемидите и задържането им на място с помощта на гвоздеи – комбинация, която им придава по-голяма здравина.

Лесна поддръжка

Покривът от битумни керемиди се поддържа много лесно в сравнение с други материали, които изискват повече грижи. Обикновена визуална проверка на всеки 2-3 години ще покаже състоянието на керемидите и ще гарантира, че все още не е дошло време за обновяване на покрива.

Дълготрайност

Проектирани за дълъг живот, битумните керемиди предлагат несравнима издръжливост и спокойствие за години напред. Всички производители предлагат различни гаранции, които могат да варират от 20 до 30 години или дори цял живот, в зависимост от качеството, вида и модела на избраната керемида.

By anonce

Вашият коментар