Как да направим модерна сива баня

Сивото е един от най-неутралните цветове във всеки дом. Това е вечен цвят, чието присъствие в домовете не спира да е модерен. И нищо чудно. Сивото ни позволява да създаваме елегантни, стилни и много хармонични стаи.

В банята можем да използваме сиво за покриване на стените, плочките или пода. Многобройните му комбинации с различните цветове от хроматичната гама, студени или топли, ни позволяват да създаваме безкраен брой дизайни.

Ключови съвети за декориране на сиви бани

Но не всичко е толкова лесно, колкото изглежда. Въпреки че е вярно, че неутралният характер на сивото улеснява комбинирането му с други цветове, трябва да се справим с различните нюанси на сивото, покритията и материалите.

Комбинирайте го с дърво. Комбинацията от различни сиви цветове и естествени материали, като например дърво, ще създаде уютна и топла баня. Можете да използвате плочки за баня в бежови или пясъчни тонове, за да внушите естествена среда.

Съчетайте с бяло. Ако имаме малка сива баня, използването на бяло ще помогне на банята да изглежда по-просторна. Освен това този цвят е един от най-добрите варианти за осветяване на помещението. Комбинацията от сиво и бяло създава много елегантна атмосфера, така че можете да се наслаждавате на интериора на банята си в продължение на много години, без да ви омръзне.

Бялото, както и сивото, принадлежи към т.нар. неутрални цветове. Комбинацията от тях е един от най-сигурните залози в света на интериорния дизайн, поради което без съмнение ви препоръчваме да ги включите в банята си. Голямото предимство на тази комбинация е, че е подходяща както за малки, така и за големи бани, тъй като засилва осветеността и създава усещане за простор.

  • Комбинирайте различни покрития. Една от повърхностите, които изглеждат най-добре в сиви тонове, са подовете в банята. Сивите плочки създават хармонична атмосфера, много стилни и отворени за множество комбинации. Можете да запазите светлите нюанси за останалата част от банята с различно покритие.
  • Създаване на декоративни елементи. Един лесен начин да внесете различни нюанси на сивото е да добавите декорация в този нюанс.

Използвайте плочките, за да създадете светли пространства и да постигнете атрактивен дизайн. Бумът в използването на плочки за интериорна декорация доведе до голямо разнообразие от стилове и дизайни. За малки бани е най-добре да се поставят хоризонтално. Това положение създава усещане за простор и визуално повдига тавана, като прави банята по-широка.

By anonce

Вашият коментар