Ремонтни дейности, които са по силите на всеки

С добра подготовка можем да направим не малко неща, свързани с обновяването на дома ни, но и рискуваме много, когато не се доверяваме на специалист

У нас не е прието да се вика майстор за дреболии. Собствениците предпочитат да се справят сами с окабеляването, отпушване на каналите, декорацията. Някои са толкова убедени в способностите си, че дори решават да направят ремонта на дома си сами. Повечето от тях обичат  да се занимават със строителни дейности, но важното за всички е голямото икономисване на средства.

Ако наистина искате да обновите дома си без професионална намеса, бихте могли да направите следните неща:

Онлайн проект

Благодарение на могъщата сила на интернет, може да откриете подходяща програма за планиране. Независимо какъв чужд език владеете, с  малко усилие и упражнения може да създадете собствен дизайнерски проект, при това – до най-дребния детайл.

Ако на по-късен етап решите, че направи си сам-ремонтът не е толкова добра идея, може да предоставите плановете си на професионалистите. Благодарение на вашата схема, те ще превърнат проекта ви в реалност.

Да се погрижите за стените 

Да се погрижите за стените

Пак, благодарение на световната мрежа и колекциите с видеа, може да декорирате стените по всевъзможни начини – да ги боядисате, да ги облепите с тапети или стикери, да ги покриете с шумоизолация и дори да направите ниши с функционална цел.

Да поставите подиум

Ако разполагате с малко пространство, конструкцията на подиума не само ще зонира пространството.  Може да го използвате като поставите легло върху него, а в кухината му – да обособите място за съхранение.

Да направите допълнителна стая от празния балкон

Ако направите добра изолация на балкона си, от него може да се получи още една стая. Тя може да се превърне в спалня за гости, кът за почивка, трапезария или дори – работен кабинет.

Да изравните пода

С помощта на нивел и подходящо покритие – паркет, ламинат, плочки, може да коригирате дори несъвършенствата на пода. Някои от по-смелите собственици дори могат да опитат така модерните напоследък саморазливни подове.

В крайна сметка, дори резултатът да не отговаря на очакванията, винаги може да застелете пода с линулеум, чиято украса успешно имитира настилка от натурални материали.

Да подравните и стените

Гипсокартонът върши наистина чудеса и не е много сложно да се постави. Той ще покрие всички несъвършенства, а и може да бъде още по-полезен. Все още са актуални фигурите от гипсокартон – особено в детските стаи. Освен това материалът може да послужи  като от него се създаде разделителна стена, ниши, имитиращи рафтове и т.н.

Да инсталирате осветление

Това е малко предизвикателство, но мъжете на средна възраст у нас много добре помнят часовете по електротехника и използват наученото там.  С малко търпение, подходящи инструменти, кабел и осветителни тела домът ви ще бъде озарен от светлина.

Да инсталирате осветление

 И така, без да плащате на дизайнери, бояджии, дърводелци, електротехници и т.н., ще се сдобиете с прекрасен обновен дом…ако сте предвидили и намерили начин да се справите със следните проблеми:

Не сте „човек-оркестър”

Нормално е да умеете или да усвоите бързо особеностите на определен занаят, но ще ви бъде ли достатъчно, за да се погрижите за всичко? – Ако ви се получава добре боядисването и лепенето на покритие по стените, как ще се справите с  комуникациите? Ако сте добре със свързването на електричеството, може ди да правите хидроизолация? Нуждата от разнообразни умения може да попари ентусиазма на всеки направи си сам – майстор.

Имате ли всички инструменти?

Ремонтът не приключва само с четка, пирон и колекция отвертки. Цикленето, да речем, изисква тежки, специализирани и скъпи машини. Всевъзможни рулетки, ножове за стъкло, гаечни ключове, винтоверти, бормашини и перфоратори могат да ви доведат до отчаяние. Да, има ги в специализираните магазини, може и да ги вземете поне под наем, но нали целта беше да спестите всеки възможен лев?!

Ориентирате ли сте в морето от материали?

Ориентирате ли сте в морето от материали?

Трябва да купите всичко необходимо, разчитайки само на продавачите в магазина, които, както знаете,са задължени да продадат колкото се може повече от стоката си . Освен това, боите са с различна покривност, не всяко лепило ще закрепи здраво тапети и плоскости, ламинатът и паркетът са с различна дебелина и  клас, а лаковете са с различна защита и нюанс на оцветяване. Само опитът ще ви предпази от грешки, а за да го натрупате трябва да отделите време и още повече пари за експерименти.

Струва ли си стреса и пропилените нерви?

Това, което е започнало като вдъхновяваща идея, може да приключи с много ядове, сълзи и разочарование. Ще сте пропилели много пари и безценно време, а може дори да не получите резултата, на който се надявате. В такъв случай бързо ще се сетите за максимата „Евтиното винаги излиза скъпо”. 

За да получите истинска радост от обновяването на дома си и за да спестите нерви и пари, много по-разумно е да се доверите на професионалисти. Изпитан екип от специалисти, каквито предлага prioritybuildings.com, ще ви предложи високо качество на услугите на разумна цена и в планиран срок.

By anonce

Вашият коментар