Детските матраци са от изключителна важност за всяко едно семейство с дете. Особено, пък когато се отнася за бебе, на което тепърва започва да се развива гръбначния стълб и цялата костна система, и е много важно да бъде подкрепена от качествен матрак.

Фирмите, в своя стремеж да подпомогнат родителите в тази отговорна задача предлагат различни детски матраци, от различни материали и изработени в различни варианти.

Един много удобен и същевременно качествен вариант за детски матрак, е сгъваемият. Той може да се разнася навсякъде с бебето и съответно неговата кошарка, която също е сгъваема. Така, ако мама и татко искат да заведат дребчо на къмпинг или отидат на екскурзия, на която няма подходящо легло за малкото съкровище, заедно с кошарката може да вземат и този сгъваем матрак, който се побира в стандартна чанта за път. Така вече може да пътувате навсякъде с вашето бебе и няма да се притеснявате, че няма да има къде да спи.

Материалът, от който е изработен този вид матрак е дунапрен, с дебелина от 5 см, а покритието е от хипоалергенен памук, който да гали нежната кожа на детето и да не позволява алергични реакции или кожни раздразнения.

Естествено това може да е само варианта за път, а вкъщи да подсигурите на детето един подходящ за неговата възраст матрак, който ще поддържа гръбнака и няма да позволява напрежението на тялото да се концентрира само в една точка, за да не се получи неправилно развитие на костите и гръбнака, както и схващане на недоразвитите мускулчета.

Мястото за спане на бебето

Бебето е очаквано с такова нетърпение, че е оправдано родителите и особено майката да искат да му нагласят всичко възможно най-шарено, приятно и красиво. Но в повечето случай това е радост само за нея и роднините, но не и за бебчето. На вас сигурно ви харесва красива люлка, с дантелки и коприна, със сладки чаршафи на мечета и звездички, с мекичко бебешко матраче. Но бебето никак не го е грижа за това.

За да спи добре новороденото бебче, то има нужда единствено от странични страни, които в началото не толкова го пазят, колкото му напомнят за тясното пространство в утробата на мама. Така то се чувства на познато място и е спокойно. Другото важно за бебешкото креватче е здравата и мека основа, на която да спи детето. Затова не се учудвайте, ако сте чували, че са спане на бебето се използват освен обичайните детски креватчета и кошници, кутии, чекмеджета, панери. Детското дюшече или матраче се препоръчва да е от шуплеста материя или с животински косъм, тъй като този вид детски матраци най-добре и дълго запазват формата си и не се деформират, което е много важно, за да не се получи изкривяване при новороденото. Трябва да се внимава към животинския косъм, който в някои случаи, например ако е свинска четина може да предизвика алергия у някои деца, но това може да се избегне като се постави детския матрак в херметически калъф.

В никакъв случай не поставяйте бебето да спи на мека възглавница вместо детски дюшек, защото може да се задуши в нея. Първите няколко месеца няма нужда и под главичката му да слагате възглавница. Ако толкова желаете да има нещо, по-добре сложете тънко парче тензухена пелена.

By anonce

Вашият коментар