избор на точната кола

Повечето от нас не си купуват автомобили всяка година, но не изключваме това, че има и такива шофьори, които обичат честата покупка на коли. Тази статия обаче не е за тези шофьори, които купуват често коли, тъй като те търсят автомобили за удоволствие, а не за дългосрочно ползване.

В тази статия ще стане на въпрос за това как трябва да подходим към самото търсене на точният автомобил и към огледа, който е задължителен да се направи преди да бъде платена и взета колата.

Откъде е хубаво да си търсим автомобил?

В днешно време може да си закупим автомобил както от България, така и от чужбина. Това ни дава огромна възможност от различни модели, марки и разновидности, между които да избираме. Това предимство от голям избор обаче крие и своите рискове.

Например покупката на кола от чужбина, която е видяна само на снимка или на клип може доста да подлъже купувача с качеството си, а същевременно тя да бъде неизправна и шофирането й да ни струва още много средства.

кола от чужбина

По друг начин стоят нещата с покупката на кола от България. Когато едно нещо може да се види, пипне и чуе преди самата покупка е едно от най-големите предимства. По този начин вие ще може да разберете много повече за външния вид на автомобила и за неговото техническо състояние. Затова ние ви съветваме да купувате автомобили само след като сте им направили предварителен оглед и знаете, че всичко е наред с колата.

Какво трябва да търсим в един автомобил?

Всеки шофьор има различна по вид потребност спрямо която подхожда към покупката на автомобила. Някои търсят малка и икономична кола, но пък други не ги бърка факта, че колата ще харчи повече.

Друг пример е търсенето на семеен автомобил или автомобил за един или двама, а има и друг тип нужди, които са насочени към работата на самият купувач. Смело можем да заявим, че има коли за всеки тип шофьор в нашата страна. Единственото, което трябва да знаете е за какво ви трябва автомобилът!

Има някои неща, които ако се продават към автомобила, то той би се продал доста по-бързо, отколкото същият без тях. Пример тук можем да дадем следните неща:
– допълнителни джанти с гуми, които могат да са годни поне още един сезон;
– платена винетка, застраховка “Гражданска отговорност” и данъци;
– сменени масла и консумативи, които биха били допълнителен разход, ако не са поддържани и сменяни;
– за тези, които искат кола с газова бутилка, то наличието на всички документи за такава ще са голям плюс;
– и на последно място ще сложим това колата да има някакви по-различни екстри и удобства, които да създават комфорт при шофирането;

Защо предварителният оглед е толкова важен за купувачите на автомобили?

Много хора ще си кажат, че предварителният оглед е само и единствено загуба на време, но това изобщо не така. Предварителната проверка на кола преди покупка е нещото, което ще ви даде сигурност в харесаният от вас автомобил и е начина вие да проверите дали видяното на снимки и клипове е същото наистина.

Може да отидете сами на огледа и да се доверите на своите знания и умения. Това обаче не е най-удачния вариант, тъй като ако не знаете нещо, то няма към кого да се обърнете за евентуална помощ. Ние ви съветваме да се обърнете към компания, извършваща предварителен оглед на кола преди покупка и по този начин да сте сигурни, че имате професионална помощ до себе си.

 

Вашият коментар