Модни цветове за всеки сезон

Модната вселена е в непрекъснато движение, с нови тенденции, които се появяват всеки сезон, но все още има такива, които се считат за универсални тенденции. Въпреки тяхната модификация, те продължават да вдъхновяват с нови колекции по всяко време.

Факт е, че неутралните цветове се свързват със студените сезони, докато ярките цветове се свързват с горещите сезони.

Какво е влиянието на цветовете в модата?

Цветовете са  източник на вдъхновение и влияние  върху начина, по който разбираме и възприемаме средата, пространствата и природата на облеклата, независимо дали говорим за мъжки или дамски дрехи.

Сезонните цветове в модата

Всеки цвят действа по отношение на друг и по отношение на кройката, моделът, текстурите, покритията и други основни аспекти, които са от съществено значение за успеха на една дреха.

Модната индустрия разделя годината на два сезона, според климатичните сезони, пролет/лято и есен/зима.

 Есен/зима

Най-студените сезони на годината, есента или зимата, се свързват със спокойствие и неутрални тонове, което позволява акцентът да падне върху конструкцията на изделието, неговата кройка, текстура и моделиране.

класически цветове есен/зима

Кафяво, зелено, портокал, син, сив, черен, бял

Тези цветове служат като основа за други смеси и нюанси, образувайки полутонове и разширявайки класическата палитра. Въпреки факта, че универсалните тенденции сочат към тези цветове, днес вече има колекции, които се опитват да скъсат с този естетически модел, отпечатвайки  повече  есенно-зимни  модни цветове.

Пролет/лято

Модните колекции предназначени за този сезонен период, предпочитат цветове като:

Син, златен,жълто, зелено, червен, люляк.

В момента модните сезони стават все по-объркващи поради преувеличеното потребление и постоянните промени, които бързата мода донесе в индустрията през последните години. Това създава повишен натиск върху дизайнерите да създават нови колекции и тенденции все по-бързо и по-бързо. Сега е по-често да се купува прекомерно, независимо от сезона поради постоянни промоции и супер евтини дрехи, независимо от времето, навикът е да се купува и спестява за по-късно, противно на миналото, когато се купуваше необходимото, когато възникне нужда .

Източник:   kapere.com

By anonce

Вашият коментар