Как става плащането с кредитна карта на месечни вноски?

Всеки път, когато извършвате операция с кредитната карта, трябва да вземете решение: за колко време ще плащате, тоест на колко месечни вноски ще завършите плащането.Това е много важно финансово решение. Понякога обаче не го приемаме много на сериозно. Изглежда, че за нас няма значение да кажем 10 месечни вноски, отколкото да кажем шест.

Кредитните карти имат множество предимства. Можете лесно да плащате онлайн или чрез пос терминал, както и да теглите необходимите пари от най-близкия банкомат.

 Как става плащането с кредитна карта на месечни вноски?

Трите месечни схеми на плащане

Финансовият или търговски субект, който ви предоставя кредитната карта, може да има следните схеми, за да плащате за консумация и теглене на пари в брой:

1.Револвиране

Тази система разделя общата стойност на потреблението на 36 равни части. Всеки месец ще плащате част.

2.На месечни вноски

Можете да изберете плащане на две месечни вноски, на три, четири, шест, дванадесет и до 48 месечни вноски.

3.Еднократно плащане или месечно плащане

Можете да вземете решение да платите всичко в брой, тоест следващия път когато трябва да платите с кредитната карта.

Тези схеми изглеждат прости, ако приемем, че всеки месец правим потребление и го плащаме целия следващ месец. В този случай винаги ще видим, че минималното плащане е равно на общото плащане.

Финансово решение

Решението, което вземате, когато давате кредитната си карта за плащане, има дълбоко въздействие върху вашите финанси. Не става въпрос само за разделяне на общата стойност, а за плащане на лихва във времето.

Отговорите ще ви кажат кой е най-добрият вариант.

Например:

  • Можете да плащате колкото желаете с кредитната си карта и да печелите точки или мили дори и при най-малкото потребление. Този обичай е много здравословен и много добър бизнес, ако свикнете да плащате месечно, без лихва.
  • Правенето на математика, за да определите какъв срок трябва да платите потреблението или аванса, е най-подходящата стратегия. Ще можете да включите месечното плащане в бюджета си и ще сте сигурни, че ще изпълните плащанията . Това е ясен начин за растеж и придобиване, обновяване и промяна.
  • Като се има предвид дългът, който вече имате, е от ключово значение. Трябва да предвидите, че всичко, което купувате с картата, трябва да бъде платено и че покупка от миналия месец се добавя към тази от преди шест месеца, която се добавя към тази, че все още дължите четири месечни вноски или части.

Накратко, не пазете картата. Използвайте я, но първо решете как можете да платите и какъв добър бизнес искате да правите.

Дължите ли много пари по кредитната си карта? Има няколко опции за подобряване на тази ситуация:

  • Нова кредитна карта с по-добри лихви
  • Личен кредит, за да плащате по-малко лихви
  • Кредит с ипотечна гаранция, за възстановяване на ликвидността.

 

By anonce

Вашият коментар